Hva skjer med PC-prisene?

Blir det uansett dyrere å kjøpe PC etter jul?

Publisert
Sist oppdatert

Det er mye spetakkel rundt renter, priser, kurser og trender. Det sies at bærbare PCer vil bli opptil 35 prosent dyrere over nyttår. Men hva skjer med de forskjellige variantene av stasjonære PCer?

Man skal ikke se bort fra at mange produsenter og omsetningsledd bruker finanskrisen for alt den er verdt og litt til, for å tjene litt ekstra. Det kommer uansett godt med både for eierne og ledelsen.

Men en PC er ikke bare en PC, det er mange forskjellige markeder med brukere som legger vekt på helt spesielle egenskaper. Kontormarkedet, hjemmemarkedet, spesielle PCer til helt bestemte bruksområder - her vil det være forskjeller både på kort og litt lengre sikt.

Slik det ser ut i dag er det ikke behov for noen utskifting av kontorPCer for virksomheter som har anskaffet PCer de siste

Les også: Vi bygger lydløs, åpen PC

Allerede nytt prisnivå?

La oss se på en PC beregnet på gaming som et eksempel. Da snakker vi om en kraftpakke som kan dra alle spill, nye og gamle, og være brukbar et par år framover.

De sentrale komponentene som man må vurdere er som alle vet hovedkort, prosessor og minne, samt et skjermkort eller kanskje til og med to.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer