Hva trenger du for videoredigering på PC?

Hvis du både vil ha best bildekvalitet og den mest praktiske løsningen er det bare DV som gjelder. Men hvilke komponenter skal du bruke pengene dine på?

Hva trenger du for videoredigering på PC?
Publisert

For å kunne jobbe med video som både skal kunne vises på TV, fra en projektor koblet til PC, eller distribueres på CD eller Web – da er det DV som gjelder. Årsaken er først og fremst at et DV-kamera digitaliserer bilde og lyd i selve kameraet, med en kvalitet som er på grensen til profesjonell.

Dataene lagres på en liten kassett, som kalles miniDV, dette er et digitalt format.

Ikke tap av kvalitet

For å få videoen over til PC for redigering er det altså snakk om ren dataoverføring, uten kvalitetstap, og du trenger ikke noen dyr løsning med spesialkort for digitalisering av video. Denne overføringen skjer ved hjelp av en eneste kabel, som kobles til et rimelig tilleggskort som sitter i PCen. Kortet har kontakter for FireWire, også kjent som IEEE 1394, og kobles til en liten plugg på kameraet som fabrikantene enten kaller DV inn/ut eller iLink.

På PC kan du velge mellom 1394-støtte i form av CardBus-kort til bærbare eller PCI-kort til stasjonære maskiner. Noen få PCer har også innebygget 1394, men det er dessverre ikke vanlig, av industripolitiske grunner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer