Hva venter vi oss av 2001?

Kommer det til å skje store forandringer for databrukerne i dette nye året? Hvilke krefter må vi forholde oss til når vi skal gjøre våre valg og anskaffelser? Vi har gjort oss noen tanker.

Hva venter vi oss av 2001?
Publisert

2001 ser ikke ut til å bli spesielt dramatisk, først og fremst tror vi det vil bli et år som preges av konsolidering og modning. Dette gjelder både produkter, tjenester og teknologi. Alle de revolusjonerende produktlanseringene som skjedde i 2000 forårsaket ikke de store bølgene, de fleste hadde små problemer med å holde bakkekontakten.

Mange optimister tapte til dels store penger på dristige prosjekter, mens andre kom ut med gevinst. Den tørken som vi har opplevd i datasektoren i det siste vil likevel ikke stanse verken den teknologiske utviklingen eller nye forretningsideer. Det er rett og slett ingen vei tilbake, selv om ikke alle veier viste seg å føre til himmels.

Om mange store tippelag ikke vinner i tipping i en periode, blir det verken slutt på fotball eller tipping…

Gode grunner

Mange bedrifter og privatpersoner har hatt en tilbakeholden holdning til nyanskaffelser av PCer og datautstyr i store deler av fjoråret. Den gode grunnen til dette har vært at det rett og slett ikke har vært noen gevinst å hente på å kjøpe nye maskiner. Om responstiden hos PCen til saksbehandlere eller selgere ble redusert med noen få sekunder har ikke vært tilstrekkelig. Lokale nettverk og systemer har vært flaskehalser, og trafikken på Internett er fremdeles en stor flaskehals, uansett tilknytningsform og lokal maskinvare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer