Hvilke utganger på en stue-PC?

Publisert
Sist oppdatert

Hva er den beste måte å kople en mediacenter PC til LCD TV (for eksempel en JVC LT37E70BU) både med hensyn til bilde og lyd? Jeg stilte dette spørsmålet i en Elkjøp butikk og fikk til svar at DVI var det beste både for bilde og lyd. DVI er vel bare bildeoverføring???

Hvilke utganger er nødvendig/anbefales på mediacenter PC–en?

Hvilke tilkoplinger anbefales mellom enhetene hvis også hjemmekino anlegg settes sammen med mediacenter PC og LCD TV ?

Svein-Erik

Datadoktoren svarer

Heisann,

Hva du har behov for av utganger på din PC med media center kommer veldig an på hvilke andre komponenter du har i ditt oppsett. Når det gjelder den nevnte JVC-TVen så har den i følge spesifikasjonene jeg fant på Internett både inngang for HDMI og VGA.

Vil du vite mer om koblinger kan du se her!

Nå har jeg ikke noe erfaring med akkurat denne TVen, men som regel vil innsignalene gjennom HDMI overskannes (forstørres noe), selv om du kan slå dette av manuelt på noen TVer.

Over VGA er det som regel ingen overskanning og enklere å få 1:1 pikselmapping (at en piksel i den faktiske oppløsningen tilsvarer en piksel på skjermen), noe som er det mest optimale. Det er riktignok ikke et digitalt signal som med DVI eller HDMI, men en slik 1:1 pikselmappet oppløsning på 1366 (evt.1360) x 768 vil uansett være å foretrekke over et til svarende signal med overskanning med HDMI eller DVI.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer