Hvilken bærbar bråker minst?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg kjøpte en bærbar PC som bråker noe innmari. Jeg har fått lov å returnere den, men nå er jeg veldig i villrede om hvilken PC jeg ska velge tilbake. Er det noen tommelfingerregel på hvilke prosessorer som krever minst viftekjøling, og dermed gjør PCen stillere?

Hilsen Stein Roar

Datadoktoren svarer

Hei,

Det kan høres ut som om PCen din har en prosessor som egentlig er beregnet i en stasjonær PC (desktop-prosessor). Som en regel kan du gå ut fra at slike bærbare PCer vil kreve mer kjøling, og dermed generere mer viftestøy. Dette er ikke en regel uten unntak; det finnes mange forskjellige viftepatenter, og det kan være andre deler i PCen som også krever kjøling, som harddisk og grafikkbrikke. I følge våre egne tester er Toshiba blant produsentene som ofte har gode, støysvake løsninger selv på bærbare PCer med desktop-prosessor.

Mobilutgavene av Celeron, Pentium 4, samt den nye Pentium M-prosessoren krever mindre kjøling, og dermed er PCer med disse prosessorene ofte støysvake. Det samme kan sies om mobile AMD Athlon-prosessorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer