Hvilken minnetype (RAM) skal jeg kjøpe?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

God dag, datadoktor.

Jeg kjøpte en ny PC i fjor høst, og nå vil jeg ha mer RAM i den. Jeg har sett litt i nettbutikkene, men er livredd for å kjøpe feil type, det er jo så mange varianter å velge mellom.

Hvordan i alle dager skal jeg finne ut hvilken minnetype som sitter i PCen min? Og har det noen betydning om jeg kjøper billige RAM-brikker kontra dyre?

Sveinung

Datadoktoren svarer

Hei Sveinung,

Før du går til innkjøp bør du først finne ut hvilken hastighet minnet er laget for, og kjøpe minne med tilsvarende hastighet (typisk PC2100 = 266 MHz). Det står gjerne på et klistremerke som sitter på RAM-brikken. Du kan også kjøre et diagnose-program, for eksempel gratisprogrammet AIDA32, som helt sikkert vil kunne si deg det du trenger å vite om minnet ditt.

Dersom minnet i PCen din er original-RAM, vil produsentens navn også finnes på selve brikken (Kingston, Apacer, Twinmos etc). Vårt råd er å kjøpe en tilsvarende minnebrikke fra samme produsent. Da unngår du som regel problemer. Et annet tips kan være å kjøpe en 512 MB brikke, og evt selge den gamle 256 MB brikken. Da er sjansene enda mindre for at du vil oppleve ustabilitet etc.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer