Hvilken MP3 Encoder låter best?

Når du skal lage MP3-filer finnes det mengder av forskjellige programvare å velge mellom. Diskusjonen om lydkvaliteten er et hett tema, og det er mange synspunkter på hvilken metode som gir best resultat. Derfor har vi begynt med lyttetester, og her er den første i serien.

Hvilken MP3 Encoder låter best?
Publisert

Lyd er vanskelig. Noen bryr seg lite om lydkvalitet, bare de hører et eller annet som ligner på musikk og ikke er direkte plagsomt. HiFi-entusiastene går gjennom et større rituale hver gang det skal spilles musikk, og gleder seg over detaljer som det for andre kan være vanskelig å begripe kan eksistere.

Det er som med alkohol - jordsmonn og værforhold som skapte de forskjellige årgangsviner er et tema for noen, mens andre er mer opptatt av hvor fort man blir dritings.

De virkelige puristene kan ikke fordra lyd fra høyttalere i det hele tatt, fordi lyden alltid mangler en dimensjon. Setter du deg bak høyttalerne når det spilles av et opptak av en pianokonsert låter det helt annerledes enn hvis du stiller deg bak pianoet på konsertpodiet. Dette gjelder også når du beveger deg mindre dramatisk i rommet, bare ved å vri på hodet, lydopplevelsen er rett og slett aldri helt den samme som i virkeligheten.

Noe helt annet er at svært mye av musikken som spilles i dag, aldri har eksistert i "virkeligheten" eller vært "spilt" i tradisjonelt forstand. Det er snakk om musikkproduksjon med utstrakt bruk av teknikk både når det gjelder å skape lyden og kontrollere de musikalske forløpene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer