Hvilken prosessor skal jeg velge?

Intel har så langt ledet an på prosessormarkedet. Dette er kanskje årsaken til at mange ikke vet at det finnes et alternativ til Pentium III-serien. AMD (Advanced Micro Devices) er et firma som i lengre tid har produsert gode prosessorer, og som de siste årene har gitt Intel hard konkurranse på prosessormarkedet med sin K6 og Athlon (K7)-serie.

Hvilken prosessor skal jeg velge?
Publisert

Hva er så forskjellen på disse to prosessorene?. Begge prosessorene baserer seg på 0,18 mikron teknologi.

AMDs prosessor inneholder 3DNow!-teknologi, som ble laget som en videreutvikling av Intels MMX (MultiMedia eXtensions), hvor flyttallsoperasjoner ble lagt til. Denne teknologien tar seg av den delen av tunge grafikkoperasjoner som 3D-akseleratoren på grafikkortet ikke tar seg av, og løfter mye av prosessorarbeidet vekk fra hovedprosessoren.

Intels Pentium III har imidlertid SSE (Streaming SIMD Extensions), som gjør den samme jobben. Denne teknologien kan utføre flere instruksjoner samtidig enn 3DNow!, noe som gjør at SSE er raskere enn 3DNow!

Begge prosessorene har 256Kb L2-cache (et andrenivå hurtigminne er en mellomstasjon for dataflyten mellom prosessoren og brikkesettet, for en mer utdypende beskrivelse følg denne linken), så her er det ingen forskjell, men Athlon kan kjøres på en 200MHz buss, mens Intels bare kan kjøres på 133MHz (Bussens hastighet beskriver hvor raskt data blir sendt mellom prosessor og brikkesett på datamaskinen).

Ytelse mot pris

Spørsmålet er hvilken av disse produsentene du bør velge hvis du skal oppgradere den gamle PCen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer