Hvilken prosessor?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har tenkt å kjøpe ny bærbar maskin med intel Core 2 Duo prosessor. Imidlertid er det så mange forskellige serier av disse prosessorene at det er vanskelig å vite hva en skal velge. For eksempel er det ofte flere prosessorer som har samme eller nesten samme klokkehastighet . F. eks har både T7700 og T8300 begge 2.4 GHz.

Jeg har forstått at T7700 har 4 Mb cache mens T8300 bare har 3 Mb cache. Samtidig har jeg intrykk av at T8300 er noe nyere, da den stort sett bare forekommer i ganske nye maskiner, mens T7700 er å finne i eldre modeller. Mitt spørsmål er da: Hva er forskjellen på disse? Hvilken er best med tanke på ytelse, effektforbruk osv.

Per, Ski

Datadoktoren svarer

Hei,

Forskjellen på T7700 og T8300 er at T7700 er produsert med 65 nm teknikk, mens T8300 er produsert med 45nm. T8300 er dermed noe mindre strømkrevende og litt mer effektiv.

Ytelsen er praktisk talt den samme, det er bare snakk om en modernisering og optimalisering av produksjonsteknikken.

Du finner en enkel oversikt over Intels prosessorer for mobile maskiner her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer