Hvilken Windows 7-utgave?

I morgen kommer Windows 7 i butikkene. Den kommer i seks varianter. Her ser du hva du får i hver av dem, og hva de koster.

Hvilken Windows 7-utgave?
Publisert
Sist oppdatert

Microsoft har fått en del kritikk vedrørende de mange versjonene som finnes av Windows Vista. I utgangspunktet blir ikke situasjonen noe bedre hva angår Windows 7, som kommer i butikkene i oktober, men litt enklere blir det likevel.

Se også: Her er Windows 7-nyhetene

Normalt tre versjoner

For det er slett ikke sikkert du vil finne mer enn tre versjoner i butikkhyllene; Home Premium, Professional og Ultimate. I tillegg finnes det tre andre versjoner som er beregnet på litt spesielle markeder; Starter og Home Basic - som er myntet på utviklingsland, og Enterprise, som er beregnet på store selskaper.

Men hva er egentlig forskjellene? Tabellen under viser noen av de viktigste:

Vår kilde PC World har tatt med enda flere egenskaper i sin tabell.

Kommer i morgen, 22. oktober

Windows 7 etterfølger Windows Vista, og dersom du kjøper ny PC i morgen, vil du kunne velge mellom en rekke modeller med Windows 7 ferdig installert. Hvis du derimot skulle velge en med Vista, er det stor sjanse for at du kan oppgradere gratis, eller rettere sagt for 150 kr i porto og ekspedisjonsgebyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer