Hvilket flerskjermskort?

BRUKERTIPS: Vurderer du å kjøpe nye skjermer eller har du tenkt å kjøpe ny skjerm og beholde den gamle? Da trenger du et skjermkort som støtter flere skjermer, men hvilket?

Hvilket flerskjermskort?
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere var det svært eksotisk å jobbe på flere skjermer, som regel forbeholdt arbeidsstasjoner og meglere, og til en viss grad folk med grafiske eller musikalske oppgaver på dagsorden.

I dag er skjermer billige, og mange skjermkort støtter flere skjermer, så en flerskjermsløsning er innen rekkevidde for svært mange.

Hva er forskjellen?

Det er i hovedsak tre typer skjermkort å velge mellom, når vi tar utgangspunkt i brikkesettet. Vi snakker om nVidia GeForce, ATI Radeon og Matrox Parhelia.

Tidligere har Matrox vært ledende på rimelige flerskjermskort, og vi har selv brukt G450 og G550 en god stund. Men disse kortene begynner nå å bli svært gammeldagse. Spillytelsen er elendig, og det er ikke mulig å bruke høyere oppløsning enn 1280x1024 på DVI-utgangene.

Matrox Parhelia som vi har testet som flerskjermsløsning tidligere løser delvis disse problemene, men spillytelsen er ikke i samme klasse som konkurrentene.

Derfor testet vi et GeForce4 kort fra Leadtek og et ATI Radeon 9700 for å finne ut om også håndteringen av flere skjermer var like fleksibel som hos Matrox sin toppmodell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer