Hvilket musehull er best?

Mus og andre pekeverktøy kan kobles til blant annet museporten, serieporten eller USB. Vi har mus i alle varianter og har funnet den som fungerer best.

Hvilket musehull er best?
Publisert

Valg av mus er en personlig sak, jeg har personlig testet mange varianter i løpet av årene. Jeg har funnet at Microsoft sin lett bøyde variant fungerer helt utmerket for meg. Andre varianter, som for eksempel Logitech, har vært 2013">testet og funnet interessante, men ikke i så stor grad at jeg har skiftet leverandør.

Hjul er bra

Da Microsoft for et par år siden fant ut at hjulet er en praktisk oppfinnelse, og plasserte det mellom museknappene, måtte jeg teste denne versjonen. Den kom i en pakkeløsning sammen med Office 97, som var den første programpakken som støttet hjulet. Dette er etter min mening den mest praktiske og vellykkede av nye funksjoner som musen har fått. Det har vært mange andre forsøk på å innføre nye funksjoner og knapper, men disse løsningene har gjerne forsvunnet etter kort tid.

I forbindelse med nye maskiner har det kommet til nye mus i samlingen. Hjulmusen har vi holdt fast ved, men har brukt varianter med forskjellige tilkoblinger. Dette skyldes at også den gamle Pentium-PCen hjemme har fått hjulmus. Den har ingen museport, så serieport har vært det eneste alternativet. På de nyeste PCene er det også USB, så nysgjerrigheten måtte tilfredsstilles ved å teste USB-versjonen av hjulmusen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.