Hvilket rallyspill til PS2?

Drømmer du om ralykjøring i halsbrekkende fart? De fleste av oss får aldri opplevd dette i virkeligheten, men de mange rallyspillene blir i alle fall bedre og bedre.

Colin McRae 3
Colin McRae 3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter Solberg gjør det stort i rally-sirkuset, og dermed er det blitt mer populært enn noensinne å kjøre rally i stua. I løpet av de siste månedene har vi blant annet sett to viktige rallyutgivelser på PlayStation 2, først Colin McRae 3, og nå nylig WRC II Extreme. Colin McRae 3 er tilgjengelig på flere plattformer, mens WRC II kun er aktuell på PlayStation 2, og det er denne konsollen vi har konsentrert oss om denne gangen.

Hvem går fortest

Begge spillene er temmelig realistiske når det gjelder fremstillingen av rallysporten, men det er flere variasjoner på innholdssiden. La oss først se på Colin McRae 3.

Denne serien har gjort det stort på den første PlayStation-maskinen, mens den nyeste utgaven er blitt lansert både for PlayStation 2 og Xbox. Skotten Colin RcRae er en av veteranene innefor sporten, og spillene basert på hans navn har alltid vært gode simuleringer av hvordan det føles å sprute gjørme i alle retninger i 200 km i timen.

Colin McRae 3
Colin McRae 3 Vis mer


Det tredje spillet i serien tar alle elementene som gjorde de tidligere spillene så bra, og forbedrer dem ytterligere. Det er bare synd at spillet er ganske begrenset når det gjelder måter å spille på: Du kan enten spille gjennom et fullt Championship, eller øve deg på enkeltbaner. Få valg, men det burde likevel holde for de fleste.

Enkeltbane-racene gir deg tilgang til alle landene, og baner innenfor disse landene som du har klart å låse opp. Det er en god måte å øve seg på, og det er også i denne modusen at du kan spille mot venner.

Spillets hjerte er selvsagt Championship-delen. Der må du og din Ford Focus gjennom løp i seks land, med sju baner i hvert land. Mellom løpene kan du justere og fikse bilens innstillinger for å virkelig skvise ut så mye ytelse som mulig.

Rikt på innhold

Petter Solberg liker også rallyspill
Petter Solberg liker også rallyspill Vis mer


WRC II Extreme er det eneste spillet med offisiell FIA-lisens. Det betyr at alle teamene, bilene, førerne, kartleserne, sponsorene og banene er med. Med unntak av Colin McRae, selvsagt. Det første WRC-spillet var et godt spill, og oppfølgeren er en formidabel videreutvikling. Spesielt på innholdssiden er WRC II en klar vinner – her er det langt flere spillmodi, med mulighet for å kjøre Championship, enkeltbaner, Time Trial eller til og med skape dine egne rallykonkurranser.

WRC II foregår over 14 land med til sammen 115 løp. Dette er imponerende og sørger for mye spillbarhet. I motsetning til Colin McRae 3, der du er nødt til å kjøre Ford Focus i Championship, kan du i WRC II velge hvilket som helst team og fører. Og ja, du kan spille som Petter Solberg også.

Utviklerne av spillet har også kontaktet alle bilprodusentene, og fått dem til å designe den ultimate rallybilen. Disse ekstreme bilene er med i spillet, og låses opp etter hvert.
Alt i alt – WRC II byr uten tvil på mer å gjøre enn Colin McRae 3. Flere biler, baner og måter å spille på er lik mer valuta for pengene. Men innhold er ikke alt…

Realisme

WRC II
WRC II Vis mer


Det viktigste for mange er ikke hvor mange lisensierte navn det er med i spillet, men hvor bra spillet føles. Her er det definitivt forskjeller mellom Colin McRae 3 og WRC II. Etter å ha byttet mellom begge spillene i flere timer, må vi konkludere med at det er Colin McRae som nok er mest realistisk i sin simulering av hvordan bilene håndteres. Dette fører også til at Colin McRae generelt er et vanskeligere spill, laget for å tilfredsstille de mer kresne rallyentusiaster. WRC II på sin side er noe enklere å sette seg i, men blir riktig så tøff etter hvert.

En ting som Colin McRae garantert er sterkest på, er skademodellering. Kjører du for dårlig, blir bilen synlig skadet – og det påvirker kjøreegenskapene.

Når det gjelder kjørefølelsen er det nok Colin McRae som vinner duellen. Det spørs imidlertid hva du forventer – er du ute etter en mer simuleringspreget spill, bør du satse på Colin McRae, vil du derimot ha litt mer arcade-følelse, er WRC II tingen.

Kongen av grafikk

WRC II
WRC II Vis mer


Ingen diskusjon her. WRC II er så vanvittig pent at det nesten kan måle seg med RalliSport Challenge på XBox. Utviklerne har brukt satellittbilder av alle banene, slik at det meste ser helt fotorealistisk ut. Det gjelder ikke bare selve banene, men også omgivelsene rundt. Det er 800 kilometer bane med i spillet, alt gjenskapt ned til minste detalj.

Banene i Colin McRae er derimot temmelig flate, med todimensjonelle trær og busker. Bilmodellene er imidlertid flotte, spesielt når de blir ødelagt og deler detter av ser det meget realistisk ut.

Jeg skal ha bare ett av dem!

Vi falt veldig for WRC II Extreme. Det er rett og slett den enorme mengden baner, biler, spillmodi, den nydelige grafikken og den offisielle lisensen som gjør spillet til et bedre kjøp. Colin McRae er for all del et svært godt spill, og har på mange måter en bedre følelse. Men skal du bruke 500 kroner på ett rallyspill, sats på WRC II, og du får mye spillbarhet tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer