Hvilket språk er det skrevet på?

Slik finner du det ut.

Hvilket språk er det skrevet på?
Publisert
Sist oppdatert

Nå som praktisk talt alt av informasjonssøk er flyttet til Internett, kommer også nye utfordringer; noen ganger kan det nemlig være slik at den beste informasjonen er skrevet på et språk du ikke forstår.

Det er for så vidt ikke så ille – det finnes flere oversettingstjenester på nettet som lar deg oversette en tekst fra ett språk til et annet, men hva gjør du når du ikke en gang vet hvilket språk det er skrevet på?

  1. Sjekk domenavnet – Domenenavnet kan være en god pekepinn på hvilket språk teksten er skrevet på. Riktignok sliter du litt med .com og andre domener som ikke er knyttet til spesielle land, men slutter det på .jp er det Japan, .ru er Russland etc. På Wikipedia finner du listen over landspesifikke domener, men siden mange av dem også tillater at folk fra andre land kan registrere, er det ingen 100%-løsning for å finne rett språk.
  2. Googles språktolker – Google har et kjekt verktøy for å finne ut hvilket språk som er brukt. Du limer inn litt tekst, og som du ser i bildet til høyre, er det ikke mye som skal til før Google peker deg i riktig retning.
  3. Auto-detect i Google Translate – Googles oversettelsestjeneste lar deg lime inn tekst eller angi en URL for å få det oversatt til et annet språk. Det kjekke er at du kan velge gjenkjenn språk i nedtrekkslisten for å la Google prøve seg på litt magi.
  4. Polyglot 3000 - Høres riktignok ut som et rengjøringsmiddel, men er en kjekk Windows-applikasjon som er enda mer omfattende enn Googles løsning, og som gjenkjenner over 400 språk, inkludert Quechua De Huamalies Huanuco og en haug av andre du aldri har hørt om før. Programmet er gratis og kan lastes ned her.
  5. gTranslate – Ta også en titt på Firefox-utvidelsen gTranslate som "baker inn" Google Translate rett i nettleseren, slik at du bare kan høyreklikke og oversette på direkten (og som også støtter autogjenkjenning). Lignende funksjonalitet kan du også dra nytte av ved å bruke superutvidelsen Ubiquity.
For ordens skyld; språket i Wikipedia-artikkelen i toppbildet er gresk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer