Apple TV 4K krever rask nettlinje

Hvis ikke du har rask nok linje, er Apple TV 4K liten vits

4K-filmer kan ikke lastes ned.

STØTTER 4K: Nye Apple TV har 4K-støtte, men lar deg ikke se 4K-filmer fra iTunes om nettlinjen din er for treg. Foto: Apple
STØTTER 4K: Nye Apple TV har 4K-støtte, men lar deg ikke se 4K-filmer fra iTunes om nettlinjen din er for treg. Foto: Apple Vis mer
Publisert

I disse dager gjør Apple TV 4K sitt inntog i butikkene, og mange har sett frem til at denne dingsen endelig har fått støtte for HDR og 4K-oppløsning; altså fire ganger så høy oppløsning som full HD (3840x2160).

Nettopp mangelen på 4K var noe av det vi kritiserte den forrige Apple TV-modellen for, som ble lansert i en verden der telefonene for lengst hadde begynt å filme med 4K-oppløsning, og der enkelte av Apple TVs konkurrenter, som Nvidia Shield TV, kunne tilby 4K.

Endelig 4K-leiefilm

Den kanskje beste nyheten med at Apple TV har fått 4K-støtte, er at leie- og kjøpefilm i iTunes samtidig har blitt oppgradert til 4K og HDR på mange titler.

Filmer du allerede har kjøpt i HD-kvalitet blir automatisk oppgradert til en 4K-versjon (dersom den er tilgjengelig) uten at det koster noe ekstra. Prisene for å leie og kjøpe 4K-filmer skal også være de samme som eksisterende HD-priser.

Krever rask nettlinje

Men et skjær i sjøen er det likefullt: Apple lar deg nemlig kun strømme 4K-filmer. Du kan altså ikke laste dem med for å se dem uten nettilgang, noe som er presisert på Apples support-sider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer