Hvor ble det av «anførselstegnene» i Word?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg skriver romaner og har hittil brukt Word 7.0. Da jeg oppgraderte til Word2003, oppdaget jeg at shift+2 gir ", ikke « og » som før. I en skjønnlitterær tekst er « og » å foretrekke når man skriver replikker. Ligger dette inne som et alternativ i Word2007, slik at man får « og » istedenfor " når man trykker shift og 2? Programmet må også kunne sette tegnene riktig vei foran og bak setningen/replikken.

(Hurtigtaster er ikke et alternativ, det må være shift og 2 som gir « og ».)

Med vennlig hilsenB. Andreas

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det finnes ingen tilgjengelig funksjon som løser dette i nyere versjoner av Word. Det er lett å bruke hurtigtaster eller tastekombinasjoner, f.eks Ctrl+2 for « og Alt+2 for » som vi bruker selv.

Det går sikkert an å lage et lite skript-program som gir deg ønsket funksjon, men vi kjenner ikke til noe slikt, og fant heller ikke noen slik løsning på nettet.

Vi spiller derfor ballen over til leserne, det kan være at noen har laget en løsning som passer deg og tipser om dette i debatten under.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer