Hvor ble det av minnet?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har en pc som "på papiret" skal ha 256 RAM... Men av en eller annen grunn står det at jeg har 192 MB RAM! Har jeg fått et virus som har herja rundt i dataen min?

Har jeg blitt lurt av forhandleren? Eller har det en logisk forklaring? Er ikke lenge siden jeg kjøpte pc`n og har ikke gjort noen inngrep. Kan det fikses uten proff hjelp (kan nesten null om pc)?

Jeg kunne også tenkt meg å koble pc`n til TV, men har ikke noen tilkobkingsmuligheter bak. Må jeg kjøpe TV-kort? Er det dyrt? Har du noe å anbefale til en rimelig penge?

Hilsen Rune

Datadoktoren svarer

Hei,

Du har nok kjøpt en PC med et grafikkort som bruker "delt minne." I praksis betyr det at du har en 256 MB RAM-brikke fysisk installert inne datamaskinen, men at grafikkortet "stjeler" 64 MB av det.

Hvorvidt forhandleren din har lurt deg ved å ikke oppgi dette før du kjøpte maskinen er ikke alltid like lett å svare på. Vanligvis opplyses det at grafikkortet har 64 MB "delt" minne, men det er ikke alle som vet at dette blir tatt fra systemminnet.

De eneste løsningene for å få tilbake minnet ditt er å kjøpe deg et grafikkort med sine egne minnebrikker, eller å redusere hvor mye minne grafikkortet ditt bruker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer