Hvor blir det av eposten?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg opplever stadig at folk sender epost til meg på jobben, som ikke kommer frem. Hvor i all verden er det blitt av denne eposten?

Audun.

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvis det er satt opp strenge filtre på epostserveren deres, er det ingen umulighet at epost kan forsvinne. I kampen mot spam og virus kan det godt hende at epost går tapt underveis. Da gjelder det å følge med. 
 
Serveren for utgående post (SMTP-serveren) som avsenderen bruker, kan for eksempel være svartelistet hos ordb.org. Dette kan skje dersom det er en såkalt open relay-server (en server som kan brukes av hvem som helst). Disse serverne brukes ofte til å spy ut såkalt spam, eller søppelpost. Hvis epostserveren dere bruker er konfigurert til å sjekke innkomne epost mot ordb.og, vil epost sendt fra en svartelistet SMPT-server ikke komme gjennom.
 
Det kan også rett og slett være andre grunner for at epost "forsvinner"; for eksempel kan epostserveren deres være så overbelastet at den av og til ikke svarer, men da skal den i teorien gi beskjed om dette til avsender.
 
I tillegg kan det jo være mulighet for at eposten inneholder virus og blir stoppet av den grunn. Med alle de virusene som
sirkulerer om dagen, blir flere og flere servere satt opp til å bare slette svineriet uten å varsle noen. Avsender er som oftest
forfalsket og mottager vil ikke forstyrres.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer