Dette betyr Dinsides terningkast

Hvor bra er egentlig en femmer på terningen?

Her ser du hva vi egentlig tenker når vi triller terninger i testene våre.

STERKE MERKER: Få symboler har sterkere slagkraft enn et godt terningkast. Men hva ligger egentlig bak et terningkast 5? Og når bruker vi de andre stemplene våre?
STERKE MERKER: Få symboler har sterkere slagkraft enn et godt terningkast. Men hva ligger egentlig bak et terningkast 5? Og når bruker vi de andre stemplene våre? Vis mer
Publisert

Terningen har alltid stått sentral i Dinsides tester. Faktisk hadde vi et terningkast seks allerede i den første logoen vår fra 1998, og var slik sett programforpliktet til å bruke terningen i testene våre de første årene.

TERNINGLOGO: Du husker kanskje den gamle logoen vår, med terningkast 6? Ill: Dinside
TERNINGLOGO: Du husker kanskje den gamle logoen vår, med terningkast 6?
Ill: Dinside Vis mer

Lenge leve terningen

Vi har mange ganger vurdert å bruke en annen og videre poengskala, men terningen har trukket det lengste strået hver gang. Den har en enormt bra slagkraft, man forstår for eksempel umiddelbart at terningkast fem representerer noe bra, noe som ikke alltid er like innlysende om karakteren hadde vært 8,2.

Men hva ligger egentlig bak terningkastet? Hvor bra er for eksempel et terningkast fire? Her ser du hva vi normalt legger i hvert av dem:

Terningkast 6: Gis kun unntaksvis til de aller ypperste produktene i en gitt kategori og prisklasse
Terningkast 5: Gis til produkter som er bedre enn hva man normalt forventer i en gitt kategori og prisklasse
Terningkast 4: Gis til produkter som svarer til forventningene i en gitt kategori og prisklasse
Terningkast 3: Gis til produkter som er noe svakere enn hva man normalt forventer i en gitt kategori og prisklasse
Terningkast 2: Gis til produkter som er vesentlig svakere enn hva man normalt forventer i en gitt kategori og prisklasse
Terningkast 1: Styr unna

Sier ikke alt

Nå er det ikke alle testproduktene som er like enkle å plassere i en slik skala. Det hender for eksempel at vi tester produkter som er bedre enn «normalen», men som likevel har enkelte svakheter som gjør at vi ikke kan gi den mer enn terningkast fire.

I tillegg har vi muligheten til å gi stempler som Anbefalt produkt, Godt kjøp og Best i test, på produkter som utmerker seg spesielt. Disse gis aldri til produkter som får under en femmer på terningen.

Husk også å sjekke datoen for testen. Et teknologiprodukt som fikk terningkast 5 i 2007 hadde neppe fått samme terningkast i dag. Vi endrer aldri terningkastet etter publisering, så dette er viktig å få med seg.

Heldigvis er det sjelden vi tester produkter som faller helt gjennom. Folk er forskjellige, og et produkt som fungerer bra til en type bruker, fungerer mindre bra for en annen.

Derfor er det alltid vår oppgave å prøve å fortelle om styrkene og svakhetene ved produktene, slik at du selv kan gjøre deg opp en mening om produktet er noe for deg. Dette får vi ikke til gjennom et enkelt terningkast, og derfor oppfordrer vi deg alltid til å lese hele testen når du er på leting etter det perfekte produktet til ditt behov.

Her er noen av de mest populære og sist oppdaterte testkategoriene våre:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer