Hvor er det blitt av JAVA-støtten i XP?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hallo,

Jeg har fått et ganske kjedelig problem. Maskinen min krasjet, og jeg bestemte meg for å installere Windows XP og alle programmene på nytt.

Når jeg besøker sider som krever JAVA, oppstår problemet. Nettleseren gir beskjed om at jeg må laste ned JAVA-støtte, men når jeg trykker ja, får jeg beskjed om at JAVA-støtten er fjernet fra Microsofts sider.

Hva gjør jeg nå?

Svein

Datadoktoren svarer

Hei Svein, I en avtale med SUN gikk Microsoft med på å fjerne Microsoft Virtual Machine for nedlasting fra sine sider. Du kan laste ned SUNs JAVA-motor isteden, fra denne siden.  Hvis du heller vil har Microsofts løsning, finnes det fortsatt en rekke nettsteder som har pakken tilgjengelig for nedlasting. Et enkelt søk på Google etter msjavx86.exe vil helt sikkert gi mange treff.

I følge Microsoft skal Microsoft Virtual Machine være tilgjengelig fra CDen med Service Pack I av operativsystemet. I følge Kristin Innvær Wåle i Microsoft skal det snart være mulig å bestille denne CDen direkte fra Microsoft for en symbolsk sum.

Hilsen Datadoktoren

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer