Hvor er FireWire-kontakten?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg går med store planer om å kjøpe et DV-kamera. Nærmere bestemt et Canon MV700. Jeg har hørt at det må være en spesiell inngang på PC'en for å kunne koble til kameraet (Obs! jeg kan håpløst lite om data) og at denne skal hete Firewire. Har sett bilde av denne inngangen og tegnet ved siden av. Dette er ikke bak på min maskin (Packard Bell, imedia) men det er to lignende innganger foran (med et slags trearmet pilsymbol) kan dette være det jeg trenger.

Det er vel ikke noe vits i å kjøpe kamera hvis det ikke kan kobles til PC'en? Hilsen Heidi

Datadoktoren svarer

Hei,

FireWire er også kjent som IEE1394 - som det ofte heter på PCer, mens Apple sine maskiner gjerne bruker FireWire-navnet, og Sony kaller kontakten for iLink.

Den er flat og "avlang," og ligner til forveksling på en USB-kontakt, bortsett fra at den altså er mye raskere og kan kobles til flere DV-kameraer.

Hvis du ikke har en FireWire-plugg på PCen din, og allikevel ønsker å kjøpe et digitalt videokamera, er løsningen å kjøpe et tilleggskort til PCen med FireWire-kontakter på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.