Hvor går Google Chrome?

Nettleseren har kun 0,5% markedsandel, men Google har planene klare.

Publisert
Sist oppdatert

Google Chrome. Nettleseren som ble lansert med brask og bram tidligere i høst, og som fikk konkurrentene til å hikke ved å ta 1,78% markedsandel på null komma svisj. Den var rask, intuitiv, kjørte nettsider i separate prosesser og lot brukerne surfe anonymt.

I vår test konkluderte vi med at den virket svært "ferdig", til tross for at det kun var snakk om betaversjon 0.2.

Ny versjon ute nå

Siden den gang har nettleseren kommet i både versjon 0.3 og nå 0.4. Feil har blitt oppdaget og rettet, sikkerheten er blitt bedre, kompatibiliteten likeså. Men markedsandelene har gått feil vei for Google. I følge Onestat.com har nettleseren nå rundt 0,5% markedsandel, og er omtrent like store som vår egen Opera.

Versjon 0.4, som kan lastes ned fra Fileforum nå, byr blant annet på bedre bokmerkehåndtering og bedre HTML-sikkerhet, men Google innser nå at det sannsynligvis må langt tøffere skyts til for å få folk til å bytte nettleser.

(Fortsetter under bildet)

Ferdig i januar

Først og fremst vil Google gjøre seg ferdig med versjon 1.0. Den er planlagt lansert i slutten av januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer