Hvor har dere gjemt TV-aksjonen?

Strykkarakter til NRKs profilering av årets tv-aksjon.

Slik ser nettsidene til årets TV-aksjon ut (faksimile: NRK.no)
Slik ser nettsidene til årets TV-aksjon ut (faksimile: NRK.no) Vis mer

Av: Marius Eriksen

Jeg ser ikke så mye på TV lenger.

Derfor slo det meg i går kveld, da jeg for en gangs skyld benket meg foran skjermen med “Himmelblå” på full styrke: Det var første gang jeg så en reklame for årets TV-aksjon. Det etterfølgende programmet, “Nils og Ronny på vannvogna“, var også veldig bra.

Jeg har lest noen artikler på nett selvfølgelig, men ikke bitt meg fast i dato eller hvordan jeg kunne engasjere meg. Og når jeg tenker meg om, har jeg sett en plakat på trikken.

Etter dette måtte jeg selvfølgelig ut for å google nettverden. Som mangeårig bøssebærer ville jeg vite mer. Hvordan engasjerer de meg denne gangen?

Der ute i den store nettverden ventet et trist syn. NRKs forsøk på hjemmeside for aksjonen er jo bare lei, og engasjementet, som nettet jo er en forkjemper for, var nærmest ikke-eksisterende.

Dette er jo så bra, hvorfor ikke snakke til “alle” om det hele tiden der folk er - på nett?

Hvorfor samler ikke NRK og Blåkors 1,3 millioner Facebook-nordmenn? Det finnes en gruppe med 723 medlemmer som er langt fra aktiv. Den har 10 innlegg på veggen sin, og ingen mulighet til skikkelig engasjement. En enkel applikasjon i Facebook, som heter “Causes“, gjør det enkelt for brukerne å donere til din sak og engasjere seg i f.eks. TV-aksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer