Hvor lagrer jeg filene i Win7?

Dokumenter, Mine dokumenter, Bibliotek - hva er hvor?

Hvor lagrer jeg filene i Win7?
Publisert
Sist oppdatert

Når du skal gå over til nytt operativsystem er det alltid en runde med tilpasninger. Man har gjerne en god del data som skal være med videre, og hvordan dette skal organiseres kan by på noen utfordringer.

Bytter man til ny PC i samme slengen har man Windows Easy Transfer, operativsystemets eget "flyttebyrå" som tar seg av overføringen. Dette finner du under startmenyen, under Tilbehør/Systemverktøy.

Men hvis du installerer Windows 7 på den PCen du har, er det en annen sak. Da er alternativene enten å oppgradere fra Windows Vista (du kan ikke oppgradere fra XP, du må installere på nytt) eller gjøre en ny installasjon.

Hvor skal jeg installere Windows 7?

Man kan installere en ny versjon av Windows på samme harddisk, men det er ikke alltid praktisk. Du ender opp med en ubrukelig gammel versjon som tar mye plass og må likevel installere programmer og organisere dataene dine på nytt.

Noen har opprettet en egen partisjon til operativsystem og en eller flere partisjoner til lagring av data. Da blir det en del enklere med organiseringen av dataene.

Men undertegnede har alltid installert nytt operativsystem på ny harddisk, av flere grunner:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer