Hvor lenge varer utskriftene?

Produsentene lover at utskriftene skal vare i år etter år. Men vår lille test viser at lovnadene er null verdt med mindre du vet hvordan de skal oppbevares.

Publisert
Hvor lenge varer utskriftene?

I november i fjor skrev vi ut flere bilder på blekkskriverne HP Deskjet 5550 og Canon Bubble Jet i550. Vi brukte Premium Higloss film på HP 5550 og Photo Paper Pro fra Canon.

OPPDATERT:
Fra HP får vi opplyst at denne papirtypen ikke gir lengst levetid. For lengst levetid anbefaler HP papirtypen HP Photopaper Premium.

Deretter hang vi utskriftene på veggen på hjemmekontoret. Her har de siden hengt, og blitt utsatt for dagslys (aldri direkte sollys) og lys fra en vanlig taklampe utstyrt med 40W pære på kveldene. Med andre ord forhold som må regnes som normale i et oppholdsrom.

Vi festet en blank plastplate formet som en CD over deler av utskriftene. Ville delene som var eksponert for lys og luft tape seg raskere i kvalitet?

Se resultatene!


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer