Hvor mange bilder på et minnekort?

Publisert
Sist oppdatert

Hei hei. Fint at det finnes hjelp å få i denne jungelen av opplysninger innen data.Jeg har forstått at en minnebrikke/USB på 1GB kan lagre 1000 bilder/foto?Er det da slik at det kreves 1MB pr bilde? Hvor stor minnebrikke anbefales for backup, ved vanlig fotografering i en familie ? Det er også ønskelig å kopiere et utvalg/noen bilder over på en CD slik at vi kan vise dette på flatskjermen i stua. Hvor mange bilder kan overføres til en CD? Det står CD-R80 700MB på CDen. Er det 700 bilder, eller ? Jeg håper på svar, og sier på forhånd tusen takk.

Odd.

Datadoktoren svarer

Hei Odd,

Hvor mange bilder en minnepinne eller minnekort på 1 GB kan lagre kommer an på - hvis hvert bilde er på 1 MB er det riktig som du sier at den kan holde omtrent 1000 bilder. Men saken er at bildestørrelsen (eller rettere sagt størrelsen på bildefila) varierer. Her er det flere faktorer spiller inn, blant annet bildeoppløsning og komprimering.

Generelt kan vi nøye oss med å si at jo bedre kvalitet, jo større fil, og jo færre bilder får du plass til (eller jo større minnekort trenger du).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer