Hvor mange bilder på et minnekort?

Publisert
Sist oppdatert

Hei hei.

Fint at det finnes hjelp å få i denne jungelen av opplysninger innen data.
Jeg har forstått at en minnebrikke/USB på 1GB kan lagre 1000 bilder/foto?
Er det da slik at det kreves 1MB pr bilde? Hvor stor minnebrikke anbefales for backup, ved vanlig fotografering i en familie ?

Det er også ønskelig å kopiere et utvalg/noen bilder over på en CD slik at vi kan vise dette på flatskjermen i stua. Hvor mange bilder kan overføres til en CD? Det står CD-R80
700MB på CDen. Er det 700 bilder, eller ?

Jeg håper på svar, og sier på forhånd tusen takk.

Odd.

Datadoktoren svarer

Hei Odd,

Hvor mange bilder en minnepinne eller minnekort på 1 GB kan lagre kommer an på - hvis hvert bilde er på 1 MB er det riktig som du sier at den kan holde omtrent 1000 bilder. Men saken er at bildestørrelsen (eller rettere sagt størrelsen på bildefila) varierer. Her er det flere faktorer spiller inn, blant annet bildeoppløsning og komprimering.

Generelt kan vi nøye oss med å si at jo bedre kvalitet, jo større fil, og jo færre bilder får du plass til (eller jo større minnekort trenger du).

Når det gjelder backup kan du godt bruke minnepinne eller et minnekort til dette, men det mest økonomiske er nok fremdeles å bruke DVD eller harddisk. Les mer om dette her.

Dersom du skal brenne en CD med bilder til å vise frem på TVen kan det i de fleste tilfeller være kjekt å krympe dem litt først. Da snakker jeg ikke om originalfilene (som du bør beholde i "full" størrelse), men kopier gjerne alle du vil ha til en mappe og trim dem ned med det bildebehandlingsprogrammet du foretrekker. Har du ingen fra før kan vi anbefale FastStone Image Viewer.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer