Hvor mange brannmurer?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Jeg har bredbånd med tråløs router hvor det blant annet er en bærbar pc tilkoblet tråløst nett og en stasjonær pc tilkoblet via kabel. Jeg kjører med Symantec Norton internet security på de stasjonære og Norman antivirus på den bærbare.

Symantec inneholder brannmur, men noen sa til meg at det ikke er nødvendig - altså "smør på flesk" - i og med at routeren inneholder brannmur...?? De anbefalte å slå av den funksjonen i Symantec, noe jeg ikke har gjort enda.

Stemmer dette?

Werner Vardeberg

Datadoktoren svarer

Hei,

Det stemmer at du ikke blir spesielt tryggere av å ha to låste dører på vei inn i leiligheten din. Men dersom den ene skulle gå ad dundas, har du i hvert fall den andre på plass.

To brannmurer gir også et ekstra sikkerhetslag, og Microsoft anbefaler for eksempel at alle bruker den innebygde brannmuren i Windows XP selv om de har en ekstern brannmur. I større hjemmenettverk med mange brukere, kan dette også sørge for at virus som blir spredd på innsiden av brannmuren ikke kommer særlig langt.

Men dette har jo sine begrensninger. Hvert ekstra program du legger til, krever systemressurser, og skal du har to programvarebaserte brannmurer på PC-en i tillegg til en ekstern en begynner det som du sier å bli smør på flesk på margarinen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.