Hvor mye er denne PCen verdt?

Publisert
Sist oppdatert

Hallo,

Tenkte jeg skulle stille et spørsmål ang. en brukt PC jeg har anledning til å kjøpe. Det er en Pentium III 400MHz med 128 RAM med svært liten HD.

Jeg skal koble den til TV blant annet for å spille divX-filmer. Jeg har hørt rykter om at 400MHz kanskje er i svakeste laget å kjøpe nå?

Prisen er 2500,- Er det mye/lite i dagens bruktmarked?

Jim

Datadoktoren svarer

Hei Jim,

Den er nok absolutt i svakeste laget for å spille DivX. Med et skjermkort med video-interpolasjon (f.eks. ATI), vil det muligens gå med 400 MHz. Hvis ikke vil du få svært mye hakking i fullskjermsmodus. 600 MHz eller mer er uansett å foretrekke.

En annen ting er at det aldri har eksistert noen PIII på 400 MHz. PIII startet på 450 MHz. Dette er derfor mest sansynlig en PII eller Celeron.

Her er vårt grove anslag av verdien på PCen:

CPU (200,-) + Hovedkort (200,-) + Kabinett (300,-) + Floppy (50,-) + RAM (150,-) + Skjermkort(150,-) + Liten disk (200,-) + CD-ROM (150,-) blir totalt 1.400,-.

Hvis det følger med tastatur, mus og skjerm er det vel ikke en helt ublu pris. Hvis det bare er boksen er det alt for dyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer