Hvor mye raskere med Raptor-disk

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Vurderer å kjøper meg en 74 GB Raptor disk.Vil det hastighetsmessig lønne seg å partisjonere disken i 2 partisjoner og kjøre OSet på c: og programmene på d:?

Hvor merkbart blir det hvis jeg kjøre OS og programmer på en Raptordisk kontra en S ATA disk med en Bufferstørrelse på 8 MB og en gjennomsnittlig søketid på 8-9 millisekunder?

MvhDilbert

Datadoktoren svarer:

Hei,

Forskjellen mellom å kjøre en eller to partisjoner vil i dette tilfellet være helt marginal. C-partisjonen vil ligge først på disken, og den ledige plassen vil ligge før D-partisjonen. I teorien vil programmene da lastes litt tregere enn om de lå før på disken, etter OS-installasjonen.

På en fersk installasjon vil en Raptor-disk kunne være ca 20% raskere, men det er mange andre faktorer. Husk at ved innlesning av OS og brukerprogrammer skjer det ikke bare at minnet fylles av data fra en disk. Det bygges opp datastrukturer i minnet, og her brukes det også en god del prosessorkraft. I mange tilfeller vil disken måtte vente på prosessoren(e), og da spiller det ingen rolle hvor rask den er...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer