Hvor mye strøm trekker PCen?

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

I disse tider hvor man skal spare strøm, har jeg lurt veldig på bruk av PC. Jeg har to datamaskiner (en server) og disse står på mesteparten av døgnet. Hvor mange Kwh bruker egentlig en PC??

Mvh
Espen

Datadoktoren svarer

Hei,

Hvor mye PCen din trekker er høyst variabelt, og avhenger blant annet av teknisk utstyrsnivå, prosessortype og belastning. Skjerm, harddisk og andre enheter går gjerne i dvalemodus når de ikke er i bruk, og skjermen bruker mer strøm når den viser lyse skjermbilder enn mørke.

Maksimalt trekker en stasjonær PC vanligvis 250-300W, men en plass mellom 150-200W under bruk, og 50-100W under "hvile" er ikke usannsynlig for mange PCer. Med utgangspunkt i 150W og 60 øre pr KWh betyr det 3,6 KW pr døgn x .60 = 2,16 kr pr døgn x 365 = 788 kroner pr år.

Sjekk for øvrig denne siden: http://www.pcpowercooling.com/maxpc/cases.htm for å se hva de enkelte enhetene i PCen trekker (omtrentlig)

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer