Hvor rask er prosessoren din?

Vurderer du en ny prosessor i PCen? Vil du vite hvor rask prosessoren din er i forhold til andre prosessorer? Da kan du laste ned et nytt testprogram som gir deg mye interessant informasjon.

Hvor rask er prosessoren din?
Publisert

Programmet heter TestCPU, og er utviklet av tsjekkeren Robert Smid. Det er lite, og tar ikke lang tid å laste ned, og presenterer informasjonen på en svært elegant og oversiktlig måte.

Allsidig

Programmet finner ut hva slags prosessor du har i PCen, og gir deg både fakta om prosessorens egenskaper og muligheter for sammenligning med andre prosessorer.

Du finner tester for hvor raskt prosessoren håndterer enkel flytting av data, et knippe matematiske tester og et utvalg av klassiske tester som Dhrystone, Whetstone, MIPS og MFLOPS.

Sammenligning

På nettstedet til utvikleren ligger det en fil med testdata på forskjellige prosessorer, helt tilbake fra i386SX på 20 MHz. I skrivende stund dekker den 131 prosessorer. Du kan selv velge hvilke prosessorer du vil sammenligne, om det er innbyrdes mellom de prosessoralternativene du vurderer, mot din egen prosessor eller du kan lage en tabell over prosessorene i PCene du har brukt gjennom tidene. Det syntes i hvert fall vi var interessant å se.

Museum

Hvis du vil vite grunnleggende fakta om prosessorer fra Intel, AMD, Cyrix osv fra 1985 og fram til i dag, ligger også dette i programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer