Hvor rask PC trenger jeg?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en gammel PC med Pentium III 733 MHz, 768 MB SDRAM og 40 GB harddisk. Jeg driver mye med videoredigering, og har også investert i DVD-brenner.

Problemet er at det går 10-12 timer å generere en ferdig redigert film til DVD-format (Pinnacle Studio). Det er lenge å vente, og jeg vurderer å bygge en ny PC.

Men hva trenger jeg? Må jeg ha nytt minne, eller kan jeg bruke det gamle? Vil det gå kjappere med nytt grafikkort?

Datadoktoren svarer

Hei, Ja, skal man jobbe med videoredigering og MPEG2-koding kan du rett og slett ikke få nok datakraft. Hvis dette er blant de primære oppgavene du ønsker å bruke PCen til, vil det helt klart være fornuftig å oppgradere. Å bygge en ny PC behøver ikke å være vanskelig, og vi har gått gjennom prosessen i denne artikkelen. Her finner du også flere tester av nyere hovedkort som kan være aktuelle for deg.  Jeg vil anbefale deg å kjøpe nytt, raskt minne (DDR-SDRAM), og så rask prosessor som du har råd til. Det kan nok lønne seg å satse på en AMD Athlon XP2500+ eventuelt Pentium 4 2,53 GHz-utgaven eller raskere.  Grafikkortet har ikke noen betydning for hvor raskt det tar å komprimere AVI-filene dine til MPEG2 for brenning til DVD-plater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer