Hvor sikkert er passordet ditt?

Nettside gir deg en pekepinn på hvor lang tid det tar å finne passordet ditt.

Hvor sikkert er passordet ditt?
Publisert
Sist oppdatert

Passord bør være lange, inneholde både tall, bokstaver og spesialtegn og uten ord fra ordboka. Da tar det lang tid for en inntrenger å finne ut av hva det er. Slik har i hvert fall den tradisjonelle oppfatningen vært, selv om noen mener at den tiden er over.

Ulempen med vanskelige passord er selvsagt at de blir vanskeligere å huske, og derfor er det mange som fortsatt sverger til enkle passord når de registrerer seg rundt om på nettet.

Hvor lang tid det vil ta for en vanlig PC å knekke passordet ditt, får du vite på howsecureismypassword.net. Alt du trenger å gjøre er å oppgi et passord, og så får du se hvor sikkert passordet ditt er.

Beregningen foregår i din nettleser, og ingenting sendes til serveren. Det kan du selv prøve ved å koble fra internett etter at du har lastet siden – "kalkulatoren" fungerer fortsatt.

Skaperen av nettsiden påpeker at den oppgitte tiden baserer seg på hvor lang tid det vil ta med brute force-metoden; altså der man bare gyver løs og prøver på alle mulige passord. Han kunne også ha brukt en dictionary attack, der man prøver alle ord fra ordboka, men det ville enten ha gjort at han måtte ha sendt passordet ditt til en tjeneste på nettet (ikke så heldig i forhold til sikkerhet) eller inkludert hele ordboka på nettsiden, som ville ha gjort at den ble ganske treg i bruk.

Uansett påpeker han at du aldri bør ha passord som er ord fra ordboka, siden disse ofte er de første som prøves i et passordangrep.

Sjekk hvor sikkert ditt passord er på howsecureismypassword.net

Artikkelen ble sist oppdatert 7.1.2012

Les også:
Derfor burde du bytte passord

Glemt Windows-passordet? Slik nullstiller du det
Her er verdens farligste nettsider
Glem vanskelige passord, bruk heller lange

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer