Hvordan bruker jeg DLNA?

Mulighetene for å spille media på flere plattformer blir stadig bedre.

Hvordan bruker jeg DLNA?
Publisert
Sist oppdatert

DLNA - Digital Living Network Alliance - er en organisasjon som samler det meste av store og små produsenter av underholdningselektronikk. Poenget med organisasjonen er å vedlikeholde og utvikle en felles plattform for avspilling av medieinnhold, uansett fabrikat og type apparat.

Hvordan virker det?

Tanken er at apparater som kan spille av innhold, som musikkanlegg, TV, mediespillere, smarttelefoner og nettbrett, uten videre skal kunne oppdage og spille av lagret innhold, eller motta innhold fra en tjeneste på nett.

Maskiner som lagrer innhold kan være både PC-er, NAS-enheter (bokser for nettverkslagring), mediespillere, spillkonsoller, rutere og så videre.

Utgangspunktet er at apparatene er koblet sammen på et felles nettverk, enten med kabel eller trådløst. De må også støtte UPnP-standarden som innebærer at et nytt apparat blir oppdaget av de andre apparatene på nettverket når det blir koblet til, og at apparatene presenterer seg for hverandre når du slår dem på.

Men rollefordelingen er bare begynnelsen.

Medieinnhold kommer i mange forskjellige formater, og hvert format har også en rekke varianter med forskjellige kvaliteter og egenskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer