Nøyaktig hvor mange som abonnerer på Netflix her til lands er usikkert, men ifølge en undersøkelse fra TNS Gallup gjengitt av Kampanje (krever abonnement) hadde rundt 700.000 husstander tilgang til den amerikanske strømmetjenesten i januar i år.
Netflix kan man nyte på flere måter – mange TV-er av nyere årgang har innebygd Netflix-app, det finnes apper både for mobiltelefon og nettbrett, på TV-bokser og spillkonsoller og man kan se Netflix-materiale i en hvilken som helst nettleser.
Er du blant dem som bare ser på mobil, nettbrett eller PC? Her er noen måter å få Netflix-bildet på TV på.
Se også hvordan du får tilgang til hele Netflix-utvalget.
Netflix via Chromecast

Googles lille strømmepinne til rundt 400 kroner plugges inn i en ledig HDMI-port i TV-en og får strøm enten fra en USB-port på TV-en eller via en USB-lader. Det er fort gjort å sette den opp fra en mobiltelefon eller nettbrett, og når du har gjort det, kan du «caste» innhold til TV, både fra mobiltelefoner, nettbrett og Chrome-nettleseren på PC/Mac.
TEST: Google Chromecast (2015)
Dette støttes av Netflix-appene både for Android og iOS, og fra Netflix i nettleseren på PC eller Mac om du bruker Chrome som nettleser og har installert Google Cast-utvidelsen.
Når du har startet en film, trykker du på Chromecast-ikonet for å vise bildet på TV-skjermen.
Du kan for øvrig bruke Chromecast med en rekke andre strømmetjenester også, som Viaplay, NRK, TV2 Sumo, HBO Nordic og lignende, men det krever altså at du har en enhet å sende innholdet fra.
I høst ble det også lansert en 4K-utgave av Chromecast, kalt Chromecast Ultra.
LES OGSÅ: Ti tips for deg med Chromecast
Netflix via Apple TV

Apple TV finnes nå i to versjoner – den nyeste (4. generasjon), som blant annet har fått støtte for å laste ned apper, og den gamle (3. versjon), som er litt enklere. De to koster henholdsvis fra 1.700 kroner og 700 kroner.
I tillegg til å kunne betjenes med fjernkontrollen direkte (inkludert Netflix), støtter Apple TV også Airplay, som lar deg vise innhold på TV direkte fra en iPhone, iPad eller Mac om du heller foretrekker å styre Netflix-avspillingen fra en annen enhet.
Nye Apple TV har også apper for en rekke andre strømmetjenester (Viaplay, NRK, TV2 Sumo, HBO Nordic …), mens den gamle varianten både har Viaplay, NRK og TV2 Sumo, men mangler egen app for HBO Nordic. For å se HBO Nordic på den eldre Apple TV-modellen, må du i så fall bruke Airplay og da ha en iPhone eller iPad i tillegg.
LES OGSÅ: Ti tips for deg med nye Apple TV
Netflix via Android TV

Det finnes også bokser tilsvarende Apple TV som kjører Android, og som også kan modernisere en eldre TV. I likhet med nye Apple TV kan du laste ned apper og spill, og med den medfølgende fjernkontrollen betjene Netflix og andre strømmetjenester.
Android TV-bokser har dessuten innebygd Chromecast-støtte, slik at du også kan sende innhold fra telefon, nettbrett eller PC/Mac.
Vi har testet to aktuelle modeller – Nvidia Shield TV og Asus Nexus Player. Nvidia Shield TV er for øvrig den eneste enheten på det norske markedet som klarer Netflix i 4K om du ikke har en 4K-Netflix-app på TV fra før.
Netflix via Miracast

Miracast er en annen mulighet – denne teknologien gjør at du kan speile skjermbildet slik at alt du ser på en enhet vises på en annen, eller utvide skrivebordet dersom du bruker PC.
Mange TV-er av nyere årgang har Miracast innebygd (men nesten alle har da også en egen Netflix-app), og det er fullt mulig å plugge i en Miracast-enhet på en eldre TV (f.eks. Microsoft Wireless Display Adapter) som da vil fungere ganske likt som Chromecast/Airplay.
En fordel med Miracast (og Airplay) i forhold til Chromecast er imidlertid at denne bruker WiFi Direct mellom enhetene og krever derfor ikke at du har et trådløst nettverk tilgjengelig for å spille av innhold. En ulempe på mobiltelefon er dog at det kun er speiling av skjermbildet som støttes, så du kan ikke bruke telefonen til noe annet mens Netflix-filmen ruller på skjermen (det kan du med PC om du velger å utvide skrivebordet).

Miracast fungerer med Windows 7/8/10 (inkl Windows Phone) og Android-telefoner med versjon 4.4 eller høyere.
Netflix via Xbox/PlayStation/Wii
Det mange kanskje ikke er klar over, er at Netflix også er til stede på PlayStation 3, PlayStation 4, Wii, Wii U, Xbox One og Xbox 360.
Dersom du har en slik hjemme, kan du laste ned Netflix-appen og dermed bruke Netflix direkte på TV.
LES OGSÅ: Spotify tilgjengelig på PlayStation
Netflix med kabel

Om du har en bærbar PC med HDMI-utgang, kan du selvsagt koble denne til TV med en HDMI-kabel. Når du har koblet til, har du sannsynligvis en knapp på tastaturet som lar deg bruke TV-en som monitor. Som regel er den illustrert med to skjermer og befinner seg over én av F-tastene på øverste rad, slik at du må holde Fn-knappen inne og trykke på den aktuelle F-tasten for å få bildet på TV.
Har maskinen en DVI- eller VGA-utgang kan du også koble den til TV med egnet kabel om du finner tilsvarende port der. Alternativt får man kjøpt overgang til HDMI. Men merk at disse utgangene kun overfører bilde – lyden må du i så fall ta ved siden av, for eksempel ved å koble en lydkabel fra hodetelefonutgangen og inn i TV-en eller direkte i stereoanlegget.
Netflix via egen TV-app

Mange TV-er av nyere årgang har smart TV-funksjonalitet med en egen Netflix-app innabords.
Ja, på enkelte modeller finnes det til og med en egen Netflix-knapp på fjernkontrollen.
Merk dog at ikke alle 4K-TV-er har støtte for Netflix med 4K-oppløsning, og at du eventuelt må betale ekstra for å se Netflix i 4K; for tiden 129 kroner i måneden.
LES OGSÅ: Slik får du hele Netflix-utvalget
Dinsides «Slik gjør du det»-artikler er myntet på de som ikke er så teknisk avanserte fra før. Du finner flere av dem på denne siden.
Deler av denne artikkelen har også vært publisert på Dinside tidligere.