Hvordan får jeg i gang CD-autostart?

Publisert

Dagens spørsmål:

Hei,Tidligere startet CD-ROM spilleren automatisk hvis jeg satte inn en CD. Nå har den sluttet med dette. Hvordan kan jeg få CD-ROM spilleren til å starte automatisk igjen?

Datadoktoren svarer:

Noen brukere foretrekker at CDen starter automatisk når den settes inn, andre synes dette er irriterende.

Dessuten er det visse typer programmer som ikke liker at denne funksjonen er på. CD-brenneprogrammer og opptaksprogrammer for lyd eller bilde liker ikke å bli avbrutt. Autostart kan lage avbrudd i datastrømmen som lager feil i form av "Buffer Underrun" ved CD-brenning eller gi "glipp" i lydopptak.

Årsaken til dette er at disk-kontrolleren ikke kan gjøre to ting på en gang, og å sjekke status på CD-spilleren kan kreve for lang tids oppmerksomhet fra systemet. Dette varierer med de forskjellige systemene og hvilke programmer du bruker, så vi vil ikke gi noen bestemt anbefaling om hva som er den "beste" innstillingen.

Slik endrer du innstillingen:

Klikk med høyre mustast på Min Datamaskin (My Computer) på skrivebordet (Desktop)Velg Egenskaper (Properties)Trykk på +-tegnet foran linjen der det står CD-ROMVelg CD-spilleren Velg Egenskaper (Properties)Velg Innstillinger (Settings)Kryss av eller på i ruten for Automatisk varsling… (Auto insert…)Trykk OKLukk Egenskaps-vinduet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer