Hvordan forhåndsvise innholdet i filer?

Med Seer trenger du ikke åpne filene for å se hva de inneholder.

SMART FORHÅNDSVISNING: Bare marker en fil og trykk på mellomromstasten. På brøkdelen av et sekund forhåndsvises innholdet i et eget vindu.
SMART FORHÅNDSVISNING: Bare marker en fil og trykk på mellomromstasten. På brøkdelen av et sekund forhåndsvises innholdet i et eget vindu. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mac-brukere har i OS X lenge kunnet forhåndsvise en fil ved å markere den og trykke på mellomromstasten (Quick Look). Det gir et raskt innblikk i innholdet i filene, noe som kan være nyttig mange ganger.

I Windows-verdenen finnes ikke noe som svarer helt til denne funksjonen.

I nyere Windows-versjoner har Filutforsker riktignok innebygd forhåndsvisningsfunksjon (Visning - Forhåndsvisningsrute), men den har store begrensninger. Den kan for eksempel ikke vise videoer, animasjoner og PDF-filer, ei heller Office-dokumenter med mindre du har installert kildeprogrammene.

MANGELFULL FORHÅNDSVISER: Den innebygde forhåndsviseren i Filutforsker har altfor mange begrensninger
MANGELFULL FORHÅNDSVISER: Den innebygde forhåndsviseren i Filutforsker har altfor mange begrensninger Vis mer


LES OGSÅ: Stor Windows 10-oppdatering til sommeren

Gratis klone av Mac-funksjon

Nå har det imidlertid kommet et forhåndsvisningsprogram som fungerer temmelig likt som Quick Look i OS X. Programmet heter Seer og er gratis å bruke.

Du klikker bare én gang på filen du vil forhåndsvise, trykker på mellomromstasten, og så vises innholdet i et eget vindu. Forhåndsvisningen avsluttes når du trykker på mellomromstasten igjen, så dette er både enkelt og effektivt.

Vi testet med en rekke forskjellige filformater, og Seer håndterer de fleste - både lydfiler, videofiler, animasjoner og de vanligste bildeformatene (inkludert Photoshop-filer (PSD) og PDF-er.)

I videoen under kan du se hvordan det hele fungerer (se bort fra hakkingen, det flyter helt fint i virkeligheten):

Ikke helt ferdig

Som du ser ble ikke innholdet i Word-dokumentet vist, men ellers tok den de andre filene vi testet med. I tillegg skal den ifølge utviklerne også kunne vise innhold i mapper, tekstfiler (TXT) og komprimerte formater som ZIP og RAR.

Seer er basert på åpen kildekode, og er gratis å bruke. Det fungerer i Windows Vista og nyere.

Merk imidlertid at det fortsatt er i et betastadium, og du kan derfor oppleve bugs fra tid til annen. Det krasjet for eksempel for oss da vi prøvde å forhåndsvise en kryptert PDF.

Du finner uansett mer informasjon og kan laste det ned fra Sourceforge. Uansett vel verdt å prøve!

TEMASIDE: Gratisprogrammer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer