Hvordan installere grafikkort, del 2

Du har akkurat montert ditt nye grafikkort som vi forklarte i den forrige artikkelen om å sette inn et nytt kort (se link i venstre marg). Men for at et kort skal fungere tilfredsstillende, er det nødvendig å installere og sette opp programvaren til kortet. Her er oversikten du trenger over alt fra oppløsning og oppfriskningsrate til tips om spesielle spilldrivere.

Publisert

Er du ferdig med den fysiske installasjonen av kortet, gjenstår det bare å skru på datamaskinen. Både Windows 95 og 98 skal automatisk oppdage det nye kortet og be om drivere (programvare som styrer kortet).

Førstegangs driverinstallasjon

Med kortet følger det nesten alltid med en CD eller disketter med de nødvendige programmene, og som oftest befinner de seg i en mappe som heter ”drivers/win9x”. Etter at operativsystemet oppdager kortet, kommer en veiviser opp som forklarer fremgangsmåten. Du må velge driverne du vil bruke, og akseptere valget for så å omstarte maskinen.

Av og til vil Windows bare installere en generell driver som ikke støtter kortet helt ut. Da må du oppdatere driverne som beskrevet nedenfor.

Etter omstart kan du ta kortet i bruk, og da er det mulig å stille inn oppløsning, fargedybde, oppfriskningshastighet og andre detaljer. Det er viktig å optimalisere kortinnstillingene for å få den beste visuelle opplevelsen. Ved å høyreklikke på skjermbakgrunnen og velge ”Egenskaper” kommer du til innstillingene for skjermen. Les den nøyaktige fremgangsmåten i 1384" target="_top">denne artikkelen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer