Hvordan lage MP3-filer raskest?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hallo!

Jeg har gjort en del forsøk med forskjellige rippe-programmer, for å se hvilken som kan rippe CDer til MP3 raskest. Jeg vet at MusicMatch Jukebox er veldig rask dersom jeg kjøper lisens til programmet, men finnes det noen gratisprogrammer som er like kjapp/kjappere?

Hilsen
Rolf

Datadoktoren svarer

Hei Rolf,

Vi har ikke gjort noen sammenligning av CD-rippere med hensyn til hastighet, men vi har god erfaring med gratisprogrammet Quintessential Player. Du kan lese vår omtale av programmet her. Det er med stor sannsynlighet blant de aller raskeste ripperne, med en hastighet på vår test-PC på rundt 20x direkte til MP3 fra CD.

Dersom du har WAV-filer som du vil konvertere til MP3, finnes det på den annen side et langt raskere alternativ, Gogo-no-Coda 3.12. Dette programmet krever derimot at du er fortrolig med arbeid på kommandolinje-nivå. Med de rette parametre har vi oppnådd inntil 70x hastighet (!) ved bruk av denne enkoderen. Du finner mer informasjon her.

Husk for øvrig på at de raskeste innstillingene ofte fører til dårligere lydkvalitet i MP3-filene.
Bruker du 192 Kbit eller høyere bitrate, er det derimot store muligheter for at du ikke vil merke forringelsene i det hele tatt.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer