Hvordan overklokke grafikkort?

Publisert

Hei!

Jeg har hørt mye om overklokking av skjermkort, men skjønner ikke helt hva det er og hvordan man får det til…Kan du gi meg noen tips?

Martin

Datadoktoren svarer:

Overklokking av datakomponenter er ensbetydende med å tyne komponenter til å gi høyere ytelse ved å øke frekvensen på klokken som styrer dem. Hvor mye økning de er snakk om er selvsagt avhengig av en rekke faktorer som kvaliteten på komponentene, kjøling og lignende. Det som oftest utsettes for overklokking er hovedprosessorene og grafikkort, og det er grafikkort vi skal konsentrere oss om i denne omgang.

Det er kun en grunn til å overklokke skjermkort – bedre spillytelse. Øker du kortets klokkefrekvens vil spillene gå raskere, du kan ofte oppleve en økning på 10-15 bilder i sekundet. Hvordan går man altså frem?

Selve overklokkingsprosessen er faktisk svært enkel, men varierer avhengig av hvilket grafikkort du bruker. Har du et 3dfx- eller NVIDIA-basert kort trenger du bare å foreta en liten justering i Windows-registret.

Du behøver imidlertid ikke å rote i registret selv, det er nok å laste ned en fil som passer til ditt grafikkort og dobbeltklikke på den. Resten av jobben blir gjort automatisk og resultatet er at overklokkingspanelet dukker opp i driverne til grafikkortet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer