Hvordan setter jeg opp trådløst nett?

Stadig flere kobler seg til Internest med bredbånd, og det er mer og mer vanlig med flere PCer i hjemmet. Bærbare PC-er er nesten like vanlige som stasjonære PC-er, også i hjemmet. Svært mange av disse er utstyrt med eller forberedt for trådløst nettverk, så da er det vel bare å kjøpe det riktige utstyret, koble opp og komme i gang?

Publisert
Sist oppdatert

(OPPDATERT. Første gang publisert 23.08.04)Det er ikke alltid så enkelt. Utstyr skal både kobles opp riktig og det skal stilles inn riktig – konfigureres. Men det er ikke alle som synes det er innlysende hva som er de riktige innstillingene når det dukker opp menyer med en rekke nye begreper og valgmuligheter. For mange blir det som å fylle ut den gamle selvangivelsen for første gang. Mesteparten av feltene skal man jo ikke fylle ut, men det er ikke noen selvfølge at man vet hvilke.

Og det er da problemene oppstår, selv om konsekvensene ved å fylle ut feil felt eller legge inn gale tall ikke er like alvorlige. Det verste som kan skje er at det ikke virker.

Utgangspunktet

Når man installerer bredbånd, får man en boks fra leverandøren hvor man kan koble til en eller flere PCer. Noen leverandører, f.eks. Telenor, har dessuten en oppkobling som krever at man må logge seg på ved hjelp av brukernavn og passord. Denne oppkoblingen kalles PPPoE, og brukes også av andre leverandører. De fleste andre bruker ingen pålogging, man kobler PCen til boksen og det er det hele.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer