Hvordan vi tester

Alle DVD-ROM-leserne er testet med vårt egenutviklede testprogram. Det er det samme testprogrammet som er benyttet til testen av CD-ROM-leser og hardisker. Vi har videreutviklet programmet for også å teste DVD-ROM-plater.

Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Publisert

Vårt egenutviklede testprogram måler ytelsen over en eller flere filer og plotter resultatet inn i en graf. For å få mest mulig rettferdig og realistisk ytelse, slår vi av innstillingene i Windows 95 for mellomlagring av data fra CD-ROM.

Vi tester også DVD-ROM-leserne på vår standard test-PC med Windows 95 OSR2.1. I likhet med Windows 98, oppfatter Windows 95 en DVD-ROM-leser som en vanlig CD-ROM-leser med ekstra stor kapasitet. Det er ikke nødvendig med noen egne drivere for DVD.

Test PCen er en Cinet PPI-500 med en Intel MMX 200 MHz prosessor, 64 MB SDRAM internminne og to harddisker på h.h.v 1,7 GB og 5,1 GB.

Full test som CD-ROM-leser

Vi bruker den samme grundige testen på DVD-ROM-leserne som vi gjør i testen av CD-ROM-leserne.

Vi har fire målinger for lesehastighet:

Hastighet ved starten måler ytelsen over de første 64 MB på platen.Hastighet på midten måler ytelsen over de midterste 64 MB på platen.Hastighet på slutten måler ytelsen over de siste 64 MB på platen.

I tillegg måler vi hastighet over hele CDen. Denne testen produserer grafen som vises til høyre. Her kan du se hastighetsutviklingen over hele CDen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer