Hvordan vi tester

Alle CD-ROM-leserne er testet med vårt egenutviklede testprogram. Som grunnlag for målingene laget vi en test-CD med en fil som fylte hele platen. Det er viktig siden vi ønsket å teste ytelsen over hele platen, ikke bare på starten eller slutten.

Publisert

Før vi starter skrur vi av innstillingene i Windows 95 for mellomlagring av data fra CD-ROM for å unngå at det påvirker testen.

Testprogrammets sjekkboks for "Spinn opp media først" var merket, slik at testene ble kjørt i 5 sekunder før målingene tok til. Dette for å sikre at media hadde spunnet i gang.

Vi har fire målinger for lesehastighet:

Hastighet ved starten måler ytelsen over de første 64MB på platen.Hastighet på midten måler ytelsen over de midterste 64MB på platen.Hastighet på slutten måler ytelsen over de siste 64MB på platen.

I tillegg målte vi hastighet over hele CDen. Denne testen produserte også en graf slik at vi kunne se hastighetsutviklingen over hele CDen. Denne testen målte også CPU-belastningen. CPU-belastningen er naturligvis høyere for de raskeste og må sees i sammenheng med overføringshastigheten. Alle målingene er utført med 64KB blokker. Bildet under viser noen grafer for et representativt utvalg CD-ROM-lesere fra testen:Legg merke til at Pioneers 24X-leser oppnår toppfart mye tidligere enn de andre. Her vises også tydelig Necs merkelige oppførsel. Panasonic representerer de 24X-leserne som når toppfart først helt på slutten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer