Hvorfor gamepad?

Mange PC-eiere er glade i dataspill, og mange bruker også temmelig mye tid på spillene. Da kan det være greit å øke graden av kontroll ved å anskaffe seg en joystick (hvis du liker flysimulatorer), et ratt med pedaler (hvis du er glad i bilspill), eller en kombinasjon – en gamepad.

Publisert

En gamepad er en innretning som brukes til å kontrollere dataspill. I motsetning til joysticks eller ratt, som er laget for spesifikke spilltyper, kan gamepads brukes til det meste, og du får en større grad av kontroll enn med for eksempel tastatur, som mange fremdeles bruker. Riktignok passer ikke gamepads til alt (Quake-spillere vil alltid sverge til mus/tastatur-kombinasjonen), men er det beste valget hvis du vil kjøpe én ekstern kontroller.

Hva er viktig?

Gamepads-markedet er ikke det som utvikler seg raskest, men av og til kommer det nye teknologier. Uansett er prinsippet alltid det samme: mer komfortabel kontroll av forskjellige typer dataspill. Det er dette vi legger mest vekt på når vi tester – hvor behagelig det er å holde gamepaden, hvordan er knappene lagt opp og er de lett å nå, og hvor sliten blir du i hendene etter lengre bruk.

En gamepad består av to viktige komponenter: en d-pad (den runde knappen på venstre side), som kan trykkes i åtte retninger, og som kontrollerer bevegelse; samt funksjonsknapper (som regel åtte), som lar deg skyte, åpne dører, plukke opp ting, eller gjennomføre andre oppgaver, avhengig av spillet. D-paden er digital, hvilket vil si at den ikke er trykkfølsom. Det finnes også gamepads som har et analog modus, hvilket betyr at d-paden reagerer på hvor hardt du trykker, og spillet reagerer utfra det. Analog kontroll passer bra til fly- og bilspill som krever større presisjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer