Hvorfor kjøpe digitalkamera?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg får vel omtale meg selv som hobbyfotograf. Jeg har i dag et speilreflekskamera, og tar en god del bilder, men det meste tas med helautomatikk. Jeg har egentlig lyst til å utfolde meg mer med hensyn til manuelle innstillinger, men er enten for lat eller er redd resultatene blir dårlige.

Jeg forstår det sånn at mange digitalkameraer kan vise resultatene av de forskjellige innstillingene med én gang, og til og med før bildet blir tatt. Stemmer dette? Og hva med megapikslene; hvor viktige er de egentlig?

Jeg vurderer å kjøpe digitalkamera, og har sett på Fuji S304, Canon G3 og Olympus Camedia 740. Er noen av disse kameraene spesielt lure kjøp?

Håper du kan hjelpe.

Hilsen Frode

Datadoktoren svarer

Hei Frode,

Din historie er ganske typisk for mange hobbyfotografer. En av grunnene til at mange foretrekker digitale kamera er nettopp at man kan forske fritt uten å måtte betale i dyre dommer for fremkallinger man aldri vil bruke til noe som helst. Vår påstand: Du kommer mest sannsynlig til å bli en langt dyktigere fotograf enn du noensinne ville blitt med et filmbasert kamera, siden du åpenbart har interessen for å fotografere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer