Hvorfor kjøpe digitalkamera?

Publisert
Sist oppdatert

Spørsmål:

Hei,

Jeg får vel omtale meg selv som hobbyfotograf. Jeg har i dag et speilreflekskamera, og tar en god del bilder, men det meste tas med helautomatikk. Jeg har egentlig lyst til å utfolde meg mer med hensyn til manuelle innstillinger, men er enten for lat eller er redd resultatene blir dårlige.

Jeg forstår det sånn at mange digitalkameraer kan vise resultatene av de forskjellige innstillingene med én gang, og til og med før bildet blir tatt. Stemmer dette? Og hva med megapikslene; hvor viktige er de egentlig?

Jeg vurderer å kjøpe digitalkamera, og har sett på Fuji S304, Canon G3 og Olympus Camedia 740. Er noen av disse kameraene spesielt lure kjøp?

Håper du kan hjelpe.

Hilsen Frode

Datadoktoren svarer

Hei Frode,

Din historie er ganske typisk for mange hobbyfotografer. En av grunnene til at mange foretrekker digitale kamera er nettopp at man kan forske fritt uten å måtte betale i dyre dommer for fremkallinger man aldri vil bruke til noe som helst. Vår påstand: Du kommer mest sannsynlig til å bli en langt dyktigere fotograf enn du noensinne ville blitt med et filmbasert kamera, siden du åpenbart har interessen for å fotografere.

Faktisk viser undersøkelser at folk i snitt tar fem ganger så mange bilder etter at de har anskaffet seg digitalkamera!

Alle kameraene du har vurdert er gode kjøp. Vi har testet alle, og vil nok holde en knapp på G3 (som riktig nok også er det dyreste). Du får det for rundt 6.000 kroner mange steder nå, og det er en meget fin pris på et flott kamera. Det har bra zoom (4x) en rekke manuelle muligheter, har sko for ekstern blits, vridbar skjerm etc. Det er også veldig lysfølsomt, noe som betyr at du kan ta bilder i svak belysning uten å være redd for at detaljene skal gå tapt. Best av alt; det tar flotte bilder – også på helautomatikk :-)

Du bør også sjekke ut noen av de nyeste kameraene fra Nikon, som Coolpix 4500 som gir mye for pengene.

4 megapiksler betyr at du kan fremkalle/skrive ut i 20x25 cm og kanskje større formater! Kjøper du G3 kan du ta 20-30 bilder i full oppløsning med det medfølgende 32 MB minnekortet. Du kan også ta bilder med lavere oppløsning, og dermed få plass til flere, eller kjøpe et større minnekort. Det er ikke dyrt i disse dager.

Lykke til med fotograferingen!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer