Hybelkaniner, skjermeffekter og defragmentering

Selv et virus- og ormfritt system kan virke tregt, ofte på grunn av fragmenterte harddisker, umulige temp-filer, for mange bakgrunnsprogrammer og krevende skjemeffekter. Vi fortsetter med tipsene for å få fart på Windows.

Publisert
Sist oppdatert

Fjern hybelkaninene

Det er mange rare ting du kan gjøre med Windows, og enda flere rare ting som Windows gjør helt på egenhånd. En av disse tingene er bruken av midlertidige mapper. Hver gang du for eksempel slår av maskinen din uten å gå veien gjennom Start-menyen, blir filene i disse liggende igjen - helt til noen sletter dem.

På en av våre maskiner lå det en gang over en gigabyte med skrot i midlertidige mapper, så det kan klart svare seg å kikke innom disse en gang i blant.

Tar du et søk etter alle mappene som heter "Temp," finner du dem alle, og det meste inni dem kan trygt slettes! Pass derimot på at du ikke har noen åpne programmer mens du gjør det, fordi de kan ha åpne filer i mappene. Her finnes for øvrig et utmerket program som heter CCleaner, samt Windows' eget diskoppryddningsprogram - vi anbefaler førstnevnte.

Skru av skjermeffekter

Maskinen din blir betraktelig raskere hvis du kan skru av alle skjermeffektene i Windows XP, som trekker systemressurser som bare det. Selv relativt nye og raske maskiner vil for eksempel merke at mapper og menyer åpnes raskere når Windows ikke trenger å tegne skygger eller jevne ut kantene på skriften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer