Hyperrask grafikk fra Nvidia

Nvidia lanserte onsdag grafikkbrikkeserien GeForce 6. Grafikkbrikkene parkerer alt annet i uavhengige tester.

Publisert
Sist oppdatert

Alt tyder på at Nvidia med den nye grafikkbrikkeserien GeForce 6 har gjort et kjempesprang når det gjelder grafikkytelse. Selskapet lanserte onsdag brikkene GeForce 6800 og 6800 Ultra. Skjermkort basert på GeForce 6800 ventes å komme på markedet innen 45 dager fra Nvidias partnere.

Ny minneteknologi

Nytt i brikkene er blant annet en superskalar arkitektur med inntil 16 instruksjonsrør og støtte for GDDR3-minne, noe som ifølge selskapet skal gi mer enn dobbelt så høy ytelse som den raskeste av dagens grafikkbrikker fra Nvidia.

De nye brikkene skal være de første som støtter DirectX 9.0 Shader Model 3.0, som skal gi gi svært realistiske, filmaktige effekter, men også mye annen ny funksjonalitet som skal gjøre grafikken mer realistisk.

GeForce 6-serien har en innebygd, programmerbar videoprosesseringsmotor med støtte for koding og dekoding av MPEG, samt støtte for dekoding av Windows Media Video 9. Også TV-omkoderen er bygget inn i brikken. Denne har blant annet støtte for HDTV.

Brikkene, som produseres av IBM ved hjelp av en 130 nanometers prosessteknologi, inneholder mer enn 220 millioner transistorer. De er primært designet for PCI Express x16, men støtter også AGP 8x. Minnegrensesnittet er på 256 bit og har i Ultra-utgaven en båndbredde på 35,2 GB/s.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer