Hyundai A5000

Er dette Norges billigste kamera, og enda viktigere: Tar det gode bilder?

Hyundai A5000
Publisert
Sist oppdatert

For en som har testet hundrevis av modeller siden den spede starten for digitale fotografiapparater, er det nærmest absurd å se hva du får for pengene i dag, sammenlignet med for få år siden.

For ikke å glemme alle analysene av kvaliteten på bilder tatt med kameraer til 10 000 kroner på begynnelsen av 2000-tallet, som i dag nærmest kan sammenlignes med den du får fra kurante webkameraer.

Billig-billigere-billigst

I dag er det fullt mulig å få gode kameraer til godt under tusenlappen, og nylig datt bunnen ut av lavprissegmentet, med lanseringen av Huyndai A5000.

Kameraet, som blant annet byr på 5 megapiksels oppløsning fra en CMOS bildebrikke, video i VGA-oppløsning, og en 2,4" skjerm på baksiden, koster veiledende den nette sum av 395 kroner, merverdiavgiften inkludert.

Huyndai er ny på det norske kameramarkedet, og importør Hattelco har tatt inn flere modeller. Samtlige tilhører lavprissegmentet, og DinSide Data kommer med tester av flere av dem fremover. Først ut er altså denne ekstremt billige A5000-modellen.

De åpenbare manglene

Kameraet har en typisk lommestørrelse og vekt, og huset er naturlig nok i plast. Imidlertid er det først og fremst mangelen på optisk zoom som virkelig vitner om at dette er en billig modell. Du kan riktig nok zoome inntil 4x, men kun digitalt, noe som betyr uskarpe bilder:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer