Hyundai L1033

Hyundais kameradivisjon satser i Norge, og har kommet med flere modeller i lavpris-segmentet. Har L1033 en sjanse?

Hyundai L1033
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å etablere seg som nytt merke i et kameramarked som er dominert av mastodonter med betydelig erfaring, kunnskap og teknologier som har tatt tiår å utvikle. Det har imidlertid ikke skremt Hyundai fra å satse i Norge, og nylig presenterte den norske importøren Hattelco fire kameraer for DinSide.

Ett av dem er sannsynligvis Norges billigste digitalkamera, med en prislapp på 395 kroner. Du kan lese mer om våre inntrykk av A5000 i denne artikkelen.

De andre modellene innbefatter en vanntett modell til 1500 kroner, samt mainstream-modellene A9325 til rundt 800 kroner og L1033 til rundt 1300 kroner. Vi har sett nærmere på sistnevnte, som blant annet skilter med oppladbart batteri, 10 megapiksels bildebrikke og 3-tommers LCD.

Flere tekniske data (PDF-fil)

Virker solid

Og i det vi pakker kameraet ut av esken er det lite som avslører at det er en relativt rimelig modell det her er snakk om. Byggekvaliteten virker solid, med hus i metall og heldekkende pleksglass-bakside. Utformingen er "i tiden", og kameraet er absolutt lommevennlig.

Betjeningsorganene er imidlertid enkle og lite forseggjorte, og det var noe vi raskt fant ut. Særlig navigasjons-firkanten, som etter kort tids bruk begynte å lage ulyder og viste tegn til slark, trekker ned inntrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.