Sony på CES 2019:

I år kommer 8K-TV-ene fra Sony

Dette annonserte de under CES.

SONY PÅ CES: Toppsjef Kenichiro Yoshida ledet Sonys pressekonferanse i Las Vegas. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
SONY PÅ CES: Toppsjef Kenichiro Yoshida ledet Sonys pressekonferanse i Las Vegas. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

LAS VEGAS: Å påstå at Sonys pressekonferanse på teknologimessen CES i Las Vegas var fullstappet med nyheter, vil være en stor overdrivelse.

I løpet av det 45 minutter lange showet hadde det japanske selskapet null(!) produktnyheter. Tross det noe uvanlige valget med å ikke annonsere nye produkter under pressekonferansen, kommer ikke Sony tomhendte til Las Vegas.

Nye TV-er

Sony har faktisk to store TV-nyheter. Z9G-modellene på 98 og 85 tommer lanseres i år, og begge kan skilte med 8K-oppløsning og LED-bakbelysning. Det er 33 millioner piksler, det.

TV-ene drives av Sonys kraftfulle Picture Processor X1 Ultimate som håndterer signalet og oppskalerer innhold med lavere oppløsning. For inntil videre er det ikke akkurat flust av 8K-innhold å boltre seg i.

TV-ene er også utstyrt med fire høyttalere, hvor to er plassert på oversiden og to under.

De nye Z9G-modellene stiller seg også i rekken blant TV-nyheter som får støtte for Apple AirPlay 2 samt HomeKit.

I tillegg debuterer ytterligere tre TV-er i Master A9G-serien, disse med 4K-oppløsning og de kommer i størrelser på 77, 65 og 55 tommer.

I motsetning til 8K-modellene, har A9G-TV-ene Acoustic Surface Audio+-lydsystem som betyr at høyttalerne er integrert i skjermen.

Festhøyttaler med ølholder

Sony viser også frem høyttalernyheter i Extra Bass-serien. Blant dem finner vi partyhøyttaleren GTK-PG10 (for et produktnavn!) med masse belysning og selvsagt innebygd koppholder til ølen din, eller annen drikke du måtte foretrekke.

Dette er høyttaleren du tar med på fest uansett hvor det måtte være, og derfor har den innebygd oppladbart batteri som skal holde festen gående i 13 timer.

KOPPHOLDER: Denne Sony-høyttaleren har innebygd koppholder, men det skal være rimelig seint på kvelden før brettet egner seg til beer pong. Foto: Sony
KOPPHOLDER: Denne Sony-høyttaleren har innebygd koppholder, men det skal være rimelig seint på kvelden før brettet egner seg til beer pong. Foto: Sony Vis mer

Videre har Sony annonsert SRS-XB12-høyttaleren som erstatter XB10, samt de dyrere modellene SRS-XB22 og XB32, der sistnevnte da blir oppfølgeren til XB31, som vi testet på tampen av fjoråret.

En annen lydnyhet er at de kritikerroste hodetelefonene med støykansellering, WH-1000XM3, får støtte for stemmestyring via Amazon Alexa.

Ettersom Alexa hverken forstår eller snakker norsk, spørs det om norske forbrukere kan dra nytte av dette, men fra tidligere har hodetelefonene støtte for Google Assistant.

Glasshøyttaler

Litt snedig er også Sonys nye Glass Sound Speaker (LSPX-S2), som ser ut som en gammeldags oljelampe når den ikke er i bruk (og lyser også).

IKKE BARE LYS: Sonys Glass sound speaker kan, som navnet tilsier, spille musikk også. Foto: Sony
IKKE BARE LYS: Sonys Glass sound speaker kan, som navnet tilsier, spille musikk også. Foto: Sony Vis mer

Her kan Sony skilte med 360-graders lyd (der lyden høres lik ut fra alle sider), støtte for Spotify Connect og åtte timers batteritid. Høyttaleren kan også brukes i et flerromsoppsett, der den via WiFi kan synkroniseres med opp til ti Sony-høyttalere.

Denne kommer på markedet i mai.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer